Voorbeelden van Improvisatietheater

Het inzetten van improvisatietheater voor uw bijeenkomst zorgt voor een originele en verrassende bijdrage tijdens het programma. Improvisatietheater is energiek, interactief en humoristisch. De improvisatieacteurs van The Impro Company brengen met veel humor en energie de improvisatietheatershow. Het improcabaret zorgt voor een open en betrokken sfeer in het publiek. Het optreden zorgt daarnaast voor een wakker publiek. Ze zijn actief betrokken bij de input van de scènes en bepalen mede waar de scène over gaat. In de geïmproviseerde sketches staat humor centraal. Op die manier zorgt het optreden ervoor dat de inhoud en doelstellingen van de dag een blijvende indruk maken op het publiek.

Het inzetten van improvisatietheater bij uw evenement zorgt voor een flexibel optreden. Omdat de input van het optreden verkregen wordt uit het publiek stelt het de acteurs in staat om direct in te spelen op situaties. Zelfs tijdens het optreden kunnen de acteurs wijzigingen aanbrengen in de te spelen sketches zodat het optreden het beste aansluit.

Deloitte

Voor Deloitte hebben improvisatieacteurs tijdens een personeelsbijeenkomst improvisatieoptreden gegeven. Tijdens dit optreden lieten de acteurs in verschillende humoristische sketches de bedrijfsfilosofie terugkomen en werden situaties van de werkvloer in een ander daglicht gesteld.

Robert-Jan Willems, organisator bijeenkomst: "Joost Tijssen has organised an improvisation
session for my company (Young professional event). This event was a real succes, mostly
because of the acting done by Joost and his crew. Thinking outside the box is a great way of
motivating your colleagues. Improving creativity was one of the key features."

Vereniging Nederlandse Gemeenten

Tijdens een afsluiting van een samenwerkingstraject van de Vereniging Nederlandse Gemeenten werd een workshop improvisatietheater van The Impro Company ingezet. In de workshop werd op ludieke wijze teruggekeken naar de samenwerking. Er werd veel gelachen en de deelnemers leerden elkaar op een andere manier nog beter kennen.

Gemeente Amsterdam

Voor een bijeenkomst van verschillende afdelingen van de Gemeente Amsterdam werd The Impro Company ingezet als interactieve dagvoorzitters. Tijdens het programma gingen de medewerkers van diverse afdelingen in gesprek met de gemeentesecretaris om zo kennis te delen en beleid te bepalen.

Naast het begeleiden van de gesprekken lieten de improvisatieacteurs diverse sketches zien. In deze geimproviseerde sketches werd direct het onderwerp van de discussie op een ludieke manier teruggekoppeld aan het publiek. Hierdoor werd het publiek op actieve wijze betrokken bij het onderwerp van de dag.

Meer referenties

Kijkt u hier voor meer referenties en voorbeelden van de inzet van The Impro Company bij verschillende bijeenkomsten, conferenties, congressen en symposia. Mocht u vragen hebben over improvisatietheater bij uw bijeenkomst dan hoor ik dat natuurlijk graag via de contactpagina